Z vašo pomočjo lahko vsako leto pomagamo milijonom otrok po svetu

Z vaso pomocjo lahko vsako leto pomagamo milijonom otrok po vsem svetu


V letu 2015 je UNICEF-ova pomoč dosegla milijone otrok, tudi zaradi vas, dragi Starši otrok sveta. Z vašo pomočjo lahko otrokom v stiskah pomagamo hitreje in bolj učinkovito. HVALA, da skupaj z nami ustvarjate boljši svet za otroke.

V letošnjem letu naša skupna naloga žal ne bo nič lažja. Vojni konflikti in ekstremne vremenske razmere silijo vse večje število otrok, da zapustijo svoje domove, milijoni pa so izpostavljeni pomanjkanju hrane, nasilju, boleznim in zlorabam, močno ogroženo pa je tudi njihovo izobraževanje. Z vašo pomočjo lahko to spremenimo in otrokom omogočimo priložnost za zdrav razvoj.

Danes eden od devetih otrok po svetu živi na območjih kriznih žarišč, kjer jih ogrožajo vojne in naravne katastrofe. Število otrok, ki so prisiljeni zapustiti domove, narašča. V letu 2015 je Evropa sprejela že več kot milijon beguncev in migrantov. Globalna migrantska in begunska kriza je tudi kriza, v kateri moramo zaščititi otroke na begu pred zlorabami, izkoriščanjem in trgovino z ljudmi. Vse to nam lahko uspe z vašo pomočjo.

V letu 2016 bo naša skupna prioriteta izobraževanje otrok na območjih humanitarnih kriz, tudi zaradi razmer v Siriji. Skupaj z vami bomo tako gradili upanje v boljšo prihodnost otrok, njihovih družin in družbe.