Terapevtska hrana

za podhranjene otroke

Hrana za

podhranjene otroke

Terapevtska hrana

za podhranjene otroke

Preveč otrok nima primerne hrane za razvoj in rast


3 milijone otrok, mlajših od 5 let, vsako leto umre zaradi podhranjenosti.

Milijone otrok mora živeti s posledicami, ki jih pusti podhranjenost v zgodnjem otroštvu. Podhranjenost namreč vpliva tako na telesni, kot na duševni razvoj otroka. Pomanjkanje rednih obrokov kakovostne in raznolike hrane lahko namreč povzroči zaostajanje v rasti in razvoju otroka in hiranje – posledice, ki lahko otroka zaznamujejo za vedno.


Mariam hrani svojo 10-mesečno sestrico Fatoumo s terapevtsko hrano PlumpyNut. Samo 3 paketki Plumpy‘Nuta na dan v 3-4 tednih so namreč dovolj, da podhranjen otrok pridobi zdravo telesno težo.

NAJRANLJIVEJŠIM OTROKOM POMAGAMO PREŽIVETI


0
UNICEF-ovi darovalci so lani pomagali zagotoviti zdravljenje za 4 milijone podhranjenih otrok.

ZA VSAKEGA OTROKA, HRANA


UNICEF problem podhranjenosti rešuje celostno in večplastno, s programi za zdravstvo, hrano, vodo in sanitarije ter zaščito otrok, v sodelovanju z vladami in partnerji.

Med drugim omogočamo preglede za ugotavljanje podhranjenosti in terapevtsko zdravljenje za otroke prek mobilnih zdravstvenih ambulant in stabilizacijskih centrov. Matere ozaveščamo o pomenu dojenja in ustreznem prehranjevanju otrok ter hkrati zagotavljamo, da imajo tudi one ustrezno prehrano.

Poseben poudarek dajemo prvim 1000 dnem otrokovega življenja – vse od spočetja, saj je to obdobje ključno za razvoj otrokovih možganov, nanje pa pomembno vplivajo hrana, igra in ljubezen.

Z vami si prizadevamo za svet, v katerem noben otrok ne bo lačen!


80 %

UNICEF s pomočjo darovalcev zagotovi kar 80 % vse terapevtske hrane na svetu za pomoč podhranjenim otrokom.

Zaradi vas lahko otroci, kot je Maria, preživijo!


Oglejte si video male Marie iz Južnega Sudana in odkrijte, kako lahko vaše donacije rešujejo življenja podhranjenih otrok po vsem svetu!


Pomagaj
zaščititi otroke