Terapevtska hrana

za podhranjene otroke

Hrana za podhranjene otroke

Terapevtska hrana za podhranjene otroke

Preveč otrok nima primerne hrane za razvoj in rast


Vsako minuto, vsakega dne vsaj 5 otrok umre zaradi posledic hude podhranjenosti.

Milijone otrok mora živeti s posledicami, ki ji pusti podhranjenost v zgodnjem otroštvu. Podhranjenost namreč vpliva tako na telesni, kot na duševni razvoj otroka.

Ključni trenutki so v samem začetku otrokovega življenja. Brez pravilne diete in prehrane se otroško telo in možgani ne razvijajo tako kot bi se morali.

Mariam hrani svojo 10 mesečno sestrico Fatoumo s terapevtsko hrano Plumpy’nut.

OTROKOM OMOGOČAMO NAJBOLJŠI ZAČETEK V ŽIVLJENJU


0
Prvih tisoč dni otrokovega življenja je najbolj kritičnih. UNICEF poskrbi, da v tem pomembnem času otroci dobijo zadostno in pravilno prehrano.

V primerih podhranjenoti otrok, mi poskrbimo za terpavetsko hrano


Kar 80% vse terapevtske hrane za pomoč otrokom priskrbi prav UNICEF.

Družinam in otrokom pomagamo tako, da starše izobražujemo o pravilni prehrani za otroke, jim zagotavljamo hrano in hranilne nadomestke, promoviramo pomen dojenja in hkrati poskrbimo, da imajo tudi mamice zadostno in predvsem pravilno prehrano, da lahko poskrbijo za svoje novorojenčke.

Poseben pomen dajemo preprečevanju podhranjenosti v prvih tisoč dneh otrokovega življenja. S tem ukrepom smo močno vplivali otroška življenja, saj se zmanjšujejo dolgoročne posledice kot so zavirana rast ali celo okvare možganov. Od leta 1990 smo pomagali 100 milijonom otrok pred razvojnimi posledicami, ki jih za seboj pusti podhranjenost v zgodnjem otroštvu.

Z vašo podporo pa bomo dokončno ustavili nepotrebno lakoto otrok, tako da bo vsak otrok deležen prehrane, ki mu bo omogočala rast in razvoj.

80%

UNICEF zagotovi 80% vse terapevtske hrane podhranjenim otrokom v svetu.

POMAGAJ ZAŠČITITI OTROKE

POMAGAJ ZAŠČITITI OTROKE