20. november 2018

NAREDITE NEKAJ IZJEMNEGA ZA OTROKE
V SLOVENIJI IN PO SVETU!

20. november je svetovni dan otrok. Je dan, ko otroci po vsem svetu prevzamejo vloge odraslih. To jim omogoča, da je njihov glas slišan in upoštevan. Hkrati otroci opozarjajo na položaj najranljivejših vrstnikov po svetu. Podprite jih tudi vi!

V Sloveniji otroci ta dan prevzemajo vodilne vloge v gospodarstvu, medijih in šolah. Ob tej priložnosti so nove male sodelavce dobili v podjetjih Mikro+Polo, Nil, SRC, Plinovodi, mBills, Agencija 101, Prva osebna zavarovalnica, LifeClass, Radio Maribor, Grey Ljubljana, Planet TV, Svet na Kanalu A ter v UNICEF-u Slovenija.

Svojo podporo otrokom po vsem svetu pa so izrazili tudi Boštjan Gorenc Pižama, Ana Klašnja, Antea Mramor Bitenc in Uroš Bitenc, Cool fotr Jani Jugovic in Cool mamacita Teja Perjet, Mamiblogerke – Anja Oman, Katka Arnol, Gabrijela Ajhmajer Neuvirt, Petra Birsa, Maja Bračič, Nataša Gostinčar Petre Buba, Eva Lozina, Maja Murič in Klavdija Vidic ter Žaklina Krejič in Maša Paukovič.

Dogajanje lahko spremljate na naših družbenih omrežjih ter prek hashtagov #GoBlue in #WorldChildrensDay.
BODITE ZRAVEN IN PODPRITE OTROKE PO SVETU!


 • POSTANITE MODRI ZA VSAKEGA OTROKA #GoBlue
 • Oblecite se v modro ali si nadenite modre modne dodatke
 • Skuhajte ali specite modre dobrote
 • Nosite moder make-up, prebarvajte si lase ali nohte v modro
 • Ustvarjajte v modrem (ilustracije, kolaži, skulpture, oblačila, dekoracija …)

Ne pozabite se fotografirati in fotografijo objaviti na družbenih omrežjih. Objavi lahko npr. dodate svojo misel o tem, zakaj bi morali otrokom prisluhniti vsak dan, ne le 20. novembra; svoje lepe želje za otroke sveta; kaj se lahko naučimo od otrok; kateri otrok vas navdihuje. Ne pozabite dodati hashtaga #GoBlue ter nas označite, da bomo lahko vaše fotografije delili tudi mi! Na Facebooku nas označite z @unicef.si, na Instagramu z @unicef_slovenija, na Twitterju pa z @UNICEFsi.

   
  • ODDAJTE SVOJ PODPIS ZA OTROKE

  Podpišite UNICEF-ovo peticijo za boljši svet za vsakega otroka! Podpise bo UNICEF predal svetovnim voditeljem na slavnostnem zasedanju Združenih narodov ob 30. obletnici Konvencije o otrokovih pravicah, 20. novembra prihodnje leto. Ne pozabite peticije deliti s svojimi prijatelji na družbenih omrežjih!


  ODDAJ PODPIS ZA OTROKE
    
   • POSTANITE STARŠI OTROK SVETA IN OTROKOM POMAGAJTE VSAK DAN, NE LE 20. NOVEMBRA!

   Vsak od nas ima pomembno vlogo pri ustvarjanju boljšega sveta za otroke. UNICEF-ovi Starši otrok sveta – mesečni darovalci, vsak dan spreminjajo življenja otrok na bolje, saj najranljivejšim otrokom po svetu zagotavljajo hrano, vodo, izobraževanje, zdravstveno oskrbo, zaščito in nujno pomoč v primeru naravnih nesreč in spopadov.


   POSTANITE STARŠI OTROK SVETA
     

    Oglejte si video


    Več o tem, kako Starši otrok sveta spreminjajo svet na bolje, si lahko ogledate v videu z UNICEF-ovim Ambasadorjem dobre volje Liamom Neesonom.

    Oglejte si video iz Slovenije


    Oglejte si, kako so otroci v Sloveniji lani prevzeli vloge odraslih!

    Spremljajte UNICEF-ov svetovni dan otrok na družbenih omrežjih!