VSAKO MINUTO SE
5 OTROK RODI IN UMRE.
VI LAHKO TO PREPREČITE.

Pošljite SMS OTROCI5 na 1919

in darujte 5 evrov

VSAKO MINUTO SE
5 OTROK RODI IN UMRE.
VI LAHKO TO PREPREČITE.

PREPROSTI IN CENOVNO DOSTOPNI PRIPOMOČKI REŠUJEJO ŽIVLJENJA


Številni otroci, ki bodo rojeni danes, ne bodo dočakali jutrišnjega dneva. V letu 2016 je na svetu vsak dan umrlo približno 2.600 novorojenčkov v 24 urah po rojstvu.

Številne smrti bi lahko preprečili s preprostimi in cenovno dostopnimi pripomočki. Odeja, ki stane le 2 €, ogreje dojenčka in ga ohranja živega.

V nekaterih predeli h sveta, kot na primer v Mongoliji, se lahko namreč zimske temperature spustijo tudi do minus 30°C, temperatura v nekaterih porodnih sobah pa tudi do 11°C, kar lahko pri novorojenčku povzroči hipotermijo. Topla odeja lahko pomaga preprečiti najhujše in jih ohranja žive.

Pošljite SMS s ključno besedo OTROCI5 na 1919 in prispevajte 5 € za pomoč otrokom.


VAŠ SMS »OTROCI5« NA 1919 LAHKO POMENI RAZLIKO MED ŽIVLJENJEM IN SMRTJOPogoji in navodila


Uporabniki mobilnih omrežij Telekom Slovenije, A1, Telemach, Izimobil, Debitel in T2 s poslano SMS donacijo darujete sredstva za pomoč otrokom v državah v razvoju. S poslanim SMS-om tudi soglašate, da lahko UNICEF vašo telefonsko številko zbira, hrani in obdeluje z namenom predstavitve zbiranja sredstev za pomoč otrokom ter informiranja o svojem delu.

Vsi mobilni operaterji se v celoti odpovedujejo prihodkom iz naslova dohodnih in odhodnih SMS sporočil.

Splošni pogoji za uporabnike Telekoma Slovenija, A1, Izimobila in Debitela:

 

SMS obveščanje


Z donacijo UNICEF-u za pomoč otrokom soglašate, da lahko UNICEF podatke hrani in obdeluje z namenom zbiranja sredstev za pomoč otrokom in informiranja o svojem delu tudi prek SMS sporočil. UNICEF se obvezuje, da vaših podatkov ne bo posredoval tretji osebi, darovalec pa se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja SMS sporočil. S poslanim SMS sporočilom UNICEF STOP na 4333 se odjavite od prejemanja SMS sporočil v okviru tekoče kampanje. V kolikor ne želite, da vas UNICEF Slovenija tudi v bodoče nagovori s pozivi za pomoč otrokom v državah v razvoju, se lahko odjavite tako, da pokličete na 01 583 80 87 ali pošljete e-pošto na starsiotroksveta@unicef.si in sporočite telefonsko številko, ki jo želite odjaviti od nadaljnjega obdelovanja z namenom zbiranja sredstev za pomoč otrokom in informiranja o svojem delu.