Čista pitna voda

za vsakega otroka

Čista pitna voda

za vsakega otroka

Čista pitna voda

za vsakega otroka

VSAK DAN VEČ KOT 800 OTROK UMRE ZARADI BOLEZNI, KI SO POSLEDICA ONESNAŽENE VODE, NEUSTREZNIH SANITARIJ IN SLABE HIGIENE


Otroci v državah v razvoju so zaradi pomanjkanja čiste pitne vode, neustreznih sanitarij in slabe higiene izpostavljeni smrtonosnim boleznim. Vsako leto so driska, kolera in tifus usodni za milijone otrok.

Pomanjkanje čiste pitne vode in bolezni, ki so povezane z onesnaženo vodo, so eden od najpogostejših vzrokov za smrtnost med otroki do 5. leta starosti.

Leta 2015 je več kot 300.000 otrok, mlajših od 5 let, umrlo zaradi driske – to pomeni več kot 800 otrok na dan.

Številni otroci, še posebej deklice, zaradi dolge in naporne poti po vodo zamujajo dragoceni čas za šolo in igro s prijatelji.

Zinash, Hawa in Foziya si pred eno od šolo v Etiopiji umivajo roke.
Zinash, Hawa in Foziya si pred eno od šolo v Etiopiji umivajo roke.
 
 

Pomagamo številnim otrokom, da imajo dostop do čiste pitne vodeZ vašo pomočjo lahko otroci kot so Aysha iz Etiopije ter Eva in Catherine iz Južnega Sudana, dobijo dostop do čiste pitne vode. Ta je priložnost za bolj zdravo življenje, za otroke v državah v razvoju pa pomeni tudi več časa za igro, izobraževanje in otroštvo.

Donacije Staršev otrok sveta pomagajo zagotavljati čisto pitno vodo tudi v najbolj oddaljenih vaseh! Omogočajo vzdrževanje obstoječih vodnih omrežij in virov v šolah in skupnostih, gradnjo vodnih črpalk in dostavo vode v krizna žarišča. Zagotavljajo pa tudi tablete za čiščenje vode, ustrezne sanitarije, higienske pripomočke kot so mila in praški ter ozaveščanje otrok in staršev o higienskih praksah za zaščito zdravja.


45 mio

V LETU 2017 SMO POMAGALI ZAGOTOVITI ČISTO PITNO VODO ZA VEČ KOT 45 MILIJONOV LJUDI PO SVETU.


Pomagaj
zaščititi otroke