Podarimo jim

ime

Podarimo jim

imemBills QR koda za kampanjo Vnimo jim otroštvo

Skeniraj in doniraj
Podarimo jim ime 3

50 € zagotovi antibiotike, ki lahko rešijo življenje 10 novorojenčkov

Podarimo jim ime 2

33 € lahko pomaga na svet 1 novorojenčku, saj zagotavlja nujne pripomočke za babico

Podarimo jim ime 1

18 € lahko zagotovi 3 tople odeje, ki ogrejejo novorojenčke in pomagajo preprečevati podhladitve


DONIRAJ

--- ali ---

UPORABI mBillSUPORABI PayPal

Podarimo jim ime

Izberi način doniranja
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice
Povezava je varna (SSL zaščita).
Dodatni podatki plačnika

Znesek donacije: 50.00€

NAJ NOVO ŽIVLJENJE DOBI IME!


Si predstavljate življenje brez imena? Na svetu vsak dan umre 7.000 novorojenčkov, ki jim starši ne dajo imena zaradi strahu pred njihovo prezgodnjo smrtjo.

Večina smrti novorojenčkov je posledica prezgodnjih porodov, zapletov med porodom in okužb kot je sepsa, meningitis ali pljučnica – vzrokov, ki jih je mogoče preprečiti ali ozdraviti.

Mi jim lahko podarimo ime, mi jim lahko podarimo življenje!


DONIRAJ
 

Ime mi je Sugarmaa


Moje ime pomeni »petek«. Rodila sem se v zdravstvenem centru, katerega delovanje omogočajo donacije UNICEF-ovih darovalcev. Tam sem bila v varnih rokah zdravnikov in babic, ki so opremljeni z zdravstvenimi pripomočki in zdravili. Danes sem zdrava deklica, tako kot moji dve sestrici, s katerima se rade igramo čajanko.

Številni drugi dojenčki po svetu nimajo take sreče. Smrti dojenčkov zaradi okužb kot so sepsa, meningitis in pljučnica bi lahko preprečili s preprostimi antibiotiki.

50 € lahko zagotovi antibiotike, ki lahko pomagajo rešiti življenje 10 novorojenčkov.


DONIRAJ
Ime mi je Sugarmaa

Ime mi je Ayedatujannah


Moje ime pomeni »pozdravljena tista, ki se je vrnila iz nebes«. Moja mamica mi je to ime izbrala zato, ker sem se rodila prezgodaj, z zdravstvenimi zapleti. UNICEF-ovi darovalci so mi pomagali, da sem dobila vso oskrbo, ki jo je potrebovala. Okrevala sem in preživela.

Zaradi vaše pomoči lahko danes uživam v igri, kot bi moral vsak otrok.

33 € lahko pomaga na svet 1 novorojenčku, kot je Ayedatujannah iz Bangladeša, saj zagotavlja nujne zdravstvene pripomočke za babico.


DONIRAJ
Ime mi je Ayedatujannah

Ime mi je Uuriintsolmon


Moje ime pomeni »zvezda danica« - zvezda, ki se na nebu pokaže zjutraj.

Zime v Mongoliji, kjer sem se rodila, so zelo mrzle. Temperatura se lahko spusti tudi do -30°C, v nekaterih prostorih v hišah pa tudi do 11°C. Zaradi tega lahko pri novorojenčkih pride do podhladitve, in nekateri otroci zaradi tega tudi umrejo.

Preprosti pripomočki, kot je topla odeja, lahko rešijo življenje novorojenčka, saj ga ohranjajo toplega.

18 € zagotovi 3 tople odeje, ki ogrejejo novorojenčke, kot je mala Uuriintsolmon iz Mongolije, in pomagajo preprečevati podhladitve.


DONIRAJ

Ime mi je Uuriintsolmon.

UNICEF-OVI DAROVALCI REŠUJETE ŽIVLJENJA NOVOROJENČKOV0

V 2018 letu so UNICEF-ovi darovalci pomagali zagotoviti varna rojstva v porodnišnicah in zdravstvenih ustanovah za 27 milijonov novorojenčkov.

Želite pomagati z direktnim nakazilom?


Ob plačilu UPN obrazca ali nakazilu uporabite naslednji sklic: SI12 23000057571481

Pri donaciji prek spodaj navedenih bank ste med 12. . in 15.7. 2020 oproščeni plačila provizije vseh vplačanih donacij: Abanka , Addiko Bank, Banka Intesa Sanpaolo, Banka Sparkasse, Deželna banka Slovenije, Gorenjska banka, Nova kreditna banka Maribor, Nova Ljubljanska banka, Sberbank, SKB banka, Unicredit banka Slovenija, Delavska hranilnica, Hranilnica LON, Primorska hranilnica Vipava, BKS Bank, Poštna banka Slovenje. Navedenim bankam se iskreno zahvaljujemo za podporo.


V svoji mobilni spletni banki fotografirajte QR kodo in darujte!

Zakaj plačilo prek PayPal-a?


PayPal je varen, enostaven in najbolj razširjen način spletnega plačevanja na globalni ravni, ki ga uporabljajo tako posamezniki kot organizacije in podjetja. Omogoča plačevanje prek večine kreditnih in debetnih kartic (Diners Club, MasterCard, Visa, American Express …) 24 ur na dan. Velika prednost sistema je v tem, da pri plačilu ni potrebno vpisovati podatkov kreditnih ali debetnih kartic, ti podatki pa niso razkriti niti prejemniku sredstev. S tem je še dodatno poskrbljeno za najvišjo stopnjo varnosti podatkov.


ZAKAJ PLAČILO PREK mBills?


mBills je mobilna denarnica, s katero lahko brez provizije darujete za pomoč otrokom sveta prek UNICEF-ovih programov, vaša donacija pa je v celoti nakazana UNICEF-u Slovenija. Varno lahko plačujete na primer tudi blagajniške račune, nakazujete denar prijateljem, plačujete na spletu, na dogodkih, avtomatih in drugje. To storite tako, da si naložite aplikacijo, se identificirate, nato pa plačujete s telefonom, kartico ali Garmin uro. Za plačevanje v tujini in spletne nakupe lahko brezplačno naročite kartico mBills Mastercard®.


Q-784600
Skeniraj kodo in doniraj prek mBills!

Kako še lahko pomagate otrokom v stiski?


Vaša neprecenljiva redna mesečna pomoč bo otrokom sveta zagotavljala hrano, čisto pitno vodo, zdravstveno oskrbo, izobraževanje, zaščito in nujno pomoč. UNICEF bo vaše donacije namenil otrokom v stiski po načelu najranljivejšim najprej.


POSTANI STARŠ OTROK SVETA
Postanite Starši otrok sveta in vsak dan naredite nekaj čudovitega!