Varen svet za

vsakega otroka

Varen svet

za vsakega otroka

Varen svet

za vsakega otroka

Naredimo vse kar je v naši moči, da dosežemo otroke, ki so v nevarnosti


Živimo v nevarnem svetu. Otroci so vsak dan izpostavljeni nasilju, boleznim in lakoti. Mnogi so se znašli v kaosu vojne in so bili prisiljeni zapustiti svoje domove. Odvzeta so jim otroštva in onemogočen jim je dostop do izobrazbe.

Kljub trenutnemu stanju smo z vašo podporo pomagali milijonom otrok po vsem svetu. Unicef letno zagotovi večim otrokom dostop do cepiv, izobrazbe in zaščite, kot katerakoli druga humanitarna organizacija. Na področju pravne ureditve položaja otrok v svetu smo naredili več kot kdorkoli.

Že 70 let pomagamo otrokom, ki so se znašli v nevarnosti. Unicef je bil ustanovljen leta 1946 z namenom, da pomaga otrokom, ki so bili žrtve 2. svetovne vojne. Konvencija otrokovih pravic je pravna podlaga za vso naše delo. Danes še vedno pomagamo otrokom v najbolj nevarnih koncih sveta.

190

Delujemo v 190 državah po vsem svetu, zato da lahko dosežemo prav vsakega otroka.

Za vsakega otroka v kriznih razmerah


Trenutno so otroci v državah kot so Sirija, Južni Sudan in Jemen ujeti v krvavih spopadih. Tisti, ki to zmorejo, bežijo iz svojih domov. Število beguncev je na najvišji ravni od časa 2. svetovne vojne.

V državah kot sta Nepal in Filipini so bili otroci priče popolnemu uničenju njihovih skupnosti. Potresi, tajfuni in poplave so za seboj pustili nepopisno razdejanje.

V času humanitarni kriz se Unicef odzove zelo hitro. V večni primerov smo na kraju nesreče v prvih 24 urah. Na prizadetem območju pa ostanemo tako dolgo, kot nas otroci potrebujejo.

V vojnem stanju na teren zagotavljamo hudo potrebno hrano za preživetje, pitno vodo, zdravstveno pomoč. Hkrati pa skušamo zagotoviti otrokom dostop do izobrazbe in zaščito pred nasiljem.

337

V letu 2017 je UNICEF posredoval v 337 humanitarnih krizah v 102 državah.

Za vsakega otroka upanje, da bo odrasel zdrav, srečen in varen


Vsako leto na tisoče otrok umre zaradi bolezni, ki jih je mogoče pozdraviti. In še tisoče več jih bo umrlo zaradi pomanjkanja zadostne količine hrane, ki bi jim omogočala rast in razvoj.

Milijone otrok je vsak dan v nevarnosti.

Unicef zaščiti otroke s tem, da zagotavlja cepiva proti smrtonosnim boleznim, družinam zagotavlja mreže, ki jih zaščitijo pred komarji, ki širijo malarijo in izobražuje skupnosti o pomenu higiene in njenega vpliva na splošno zdravje ljudi. Smo največji svetovni dobavitelj nujne oskrbe otrok s terapevtsko hrano. Smo borci za otrokove pravice in za zaščito otrok pred nasiljem.

45%

UNICEF ZAGOTAVLJA CEPLJENJE PROTI NALEZLJIVIM OTROŠKIM BOLEZNIM ZA 45 % VSEH OTROK NA SVETU, MLAJŠIH OD 5 LET.

Nisem se želel boriti. Nisem želel biti vojak. Želel sem obiskovati šolo in postati zdravnik, da bi lahko pomagal ljudem.BOTO, 16 LET, NEKDANJI OTROK VOJAK V JUŽNEM SUDANU
 

Vsak otrok mora imeti dostop do šole, ki mu lahko zagotavlja kvalitetno izobrazbo


Vsak otrok ne glede na spol, etnično ali versko pripadnost, ali pa barvo kože ima pravico obiskovati šolo. V kriznih žariščih vsak peti mladostnik, v starosti med 15 in 17 let, ne hodi v šolo, kar 40 % pa jih ne bo nikoli končalo osnovnošolskega izobraževanja.

UNICEF dela velike korake, da bi bilo kvalitetno izobraževanje dostopno vsakemu otroku.

Poglej kaj pomeni šola za otroke v Nepalu, ki ga je leta 2015 povsem opustošil grozovit potres.
Pomagaj
zaščititi otroke