HVALA, ker pomagate otrokom kot je Vola Tonia!

HVALA, ker pomagate otrokom kot je Vola Tonia!

HVALA, ker pomagate otrokom kot je Vola Tonia!

Ko otrok zboli za pljučnico, šteje vsaka minuta. Tudi pri enoinpolletni Vola Tonii gre za vprašanje življenja ali smrti. Starši otrok sveta z mesečnimi prispevki zagotavljate zdravljenje otrok kot je mala deklica iz Madagaskarja.

Vola Tonia je hudo bolna. Ima pljučnico. Odrasel človek običajno vdihne 12-krat na minuto, otrok s pljučnico pa vsaj 60-krat na minuto. Gre za kratke, boleče vdihe. Najbližji zdravstveni center je od vasi, kjer prebiva deklica, oddaljen dve uri hoda, kar otežuje pot za mamo in njeno hčerko. Kljub temu je mama odločena, da hčerki zagotovi potrebno zdravljenje, ki ga omogočate UNICEF-ovi darovalci.

Pljučnico je večinoma mogoče preprečiti s pomočjo preprostih in stroškovno učinkovitih rešitev kot je na primer cepljenje, zdravimo pa jo lahko z antibiotiki. Brez zdravljenja lahko otrok tudi umre. Pljučnica je najpogostejši vzrok za smrtnost med otroki, mlajšimi od 5 let, po vsem svetu - zaradi nje vsakih 35 sekund umre en otrok, mlajši od 5 let.

Zdravstveno osebje, ki ga zagotavljate UNICEF-ovi darovalci, lahko pomaga otrokom kot je Vola Tonia. HVALA, ker rešujete življenja otrok po vsem svetu!