0,5 % DOHODNINE LAHKO NAMENITE ZA OTROKE, KAR VAS NIČ NE STANE!

Najranljivejšim otrokom na svetu lahko podarite nekaj neprecenljivega. Otroštvo.

Ste vedeli, da lahko davčni zavezanci do 0,5 % odmerjene dohodnine namenite humanitarnim in drugim organizacijam po svoji izbiri? Vašega 0,5 % dohodnine lahko namenite UNICEF-u Slovenija, kar vas nič ne stane, za otroke pa je ta pomoč neprecenljiva, saj pomeni preživetje, otroštvo in lepšo prihodnost. Ta del dohodnine bi sicer ostal v državnem proračunu.

Del dohodnine lahko namenite za pomoč otrokom na 3 načine:

  1. Izpolnite obrazec, ki se nahaja na tej strani in na dom vam bomo poslali prijavnico.
  2. Natisnite in izpolnite obrazec, ki se nahaja na tej povezavi.
  3. Preko eDavkov. Fizične osebe se lahko v eDavke registrirate brez digitalnega certifikata. Potrebujete zgolj svoje ime in priimek, elektronski naslov, davčno številko in številko informativnega izračuna dohodnine za preteklo leto. Oglejte si video, v katerem izveste več o tem, kako se registrirate.

Želim biti obveščen o tem, kako moja pomoč spreminja življenja otrok na bolje.

Na dom vam bomo poslali prijavnico, da boste v miru izpolnili svoje davčne podatke.
Z 0,5 % DOHODNINE LAHKO POMAGATE
OTROKOM KOT JE WAHIDA

11-letna Wahida iz Sirije je pred letom dni zaradi spopadov v tej državi izgubila oba starša. S 13-letnim bratom in 9-letno sestro živijo pri stricu. Wahida se je morala zaradi spopadov dvakrat seliti, zamudila je eno leto pouka. Sedaj obiskuje 4. razred v šoli Maysaloon School, ki jo v vzhodnem delu Alepa podpirajo donacije UNICEF-ovih darovalcev. Šola je močno poškodovana. Donacije so pomagale zagotoviti nadomestne učilnice, da je lahko šola čim prej spet odprla svoja vrata.

V izrednih razmerah številni otroci prenehajo obiskovati šolo in se nikoli več ne vrnejo v šolske klopi. Šola otrokom zagotavljata občutek normalnosti. Gre za rutino, prijatelje, podporo in upanje na boljšo prihodnost, ki otrokom pomagajo, da se lažje in hitreje soočijo s stiskami. Izobrazba je ključna za razvoj otrokovih potencialov v prihodnosti!

Wahida bi rada postala učiteljica arabščine. »Želim si, da bi bilo mesto takšno kot pred vojno – brez uničenih stavb. Želim si, da bi lahko spet hodila v svojo staro šolo in da bi bili vsi otroci v Siriji varni,« pravi Wahida.

Vaša pomoč otrokom po vsem svetu zagotavlja izobraževanje in še veliko več – hrano, čisto pitno vodo, zdravstveno oskrbo, zaščito in nujno pomoč.

Namenite 0,5 % dohodnine za otroke – vaša pomoč bo otrokom pomagala vrniti otroštvo.