Dan je čudovit, ko rešiš življenje novorojenčka

DAN JE ČUDOVIT, KO REŠIŠ ŽIVLJENJE NOVOROJENČKA

22-letna Jannatul in 31-letni Ahmed iz ruralne vasi Attiah v Bangladešu sta se močno veselila svoje prvorojenke. A rojstvo male Ayedatujannah je potekalo vse prej kot po načrtu. Malčica se je rodila mesec dni prezgodaj in je ob rojstvu tehtala komaj 2 kilograma. Njeno zdravstveno stanje je bilo resno, zato je bila prve štiri dni na življenjski podpori.

Ko sta starša izvedela, da bo zaradi vaše srčne pomoči z njuno malčico vse v redu, sta občutila nepopisno srečo. Prav to delate vsak dan – rešujete življenja najranljivejših otrok, njihovim staršem pa dajete upanje.

»Več kot teden dni se nisem smela niti dotakniti svoje punčke, saj bi se lahko njeno stanje s tem še poslabšalo,« je povedala mlada mamica. »Nisva vedela ali bo hčerkica preživela ali pa se bo zgodilo najhujše. Ko so nama zdravniki po nekaj dneh opazovanja povedali, da bo z njo vse v redu, je bil to najsrečnejši trenutek v mojem življenju. Bilo je, kot da bi se moja punčka vrnila iz nebes.« Ravno zato sta mlada starša svojo deklico poimenovala Ayedatujannah, kar pomeni »tista, ki se je vrnila iz nebes«.

S pomočjo zdravstvenih delavcev, katerih delovanje omogoča prav vaša nesebična pomoč, je malčica preživela. »Doktor mi je pokazal, kako naj dojim, in Ayedatujannah je moje mleko takoj sprejela. Dojenje je nekaj najboljšega na svetu, dojiva se 10-krat na dan. Tako zelo srečna sem, da je moja hčerkica z mano! Upam, da odraste v močno žensko, ki bo znala poskrbeti zase, a bo pomagala tudi drugim,« pravi mama.