UVELJAVITE SVOJO PRAVICO

IN 0,5 % DOHODNINE NAMENITE ZA OTROKE

Vašega 0,5 % dohodnine lahko namenite UNICEF-u Slovenija, kar vas nič ne stane, za otroke pa je ta pomoč neprecenljiva. Ta del dohodnine bi sicer ostal v državnem proračunu. Zato je donacija za vas brezplačna.

Želim biti obveščen o UNICEF-ovem delovanju.

Na dom vam bomo poslali prijavnico, da boste v miru izpolnili svoje davčne podatke.

UNICEF je bil ustanovljen po drugi svetovni vojni, da bi pomagal številnim otrokom, ki so preživeli najhujše grozote. Takrat ni bilo pomembno iz katere države prihaja otrok. Vse kar je štelo, je bila pomoč najbolj ranljivim.

Danes – bolj kot kadar koli – številni otroci še vedno potrebujejo našo pomoč. 6 milijonov otrok do 5. leta starosti vsako leto umre zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili.

In to je le ena od grozljivih številk. A otroci niso le številke. Vsak od njih živi svojo zgodbo, ima svoje sanje in si zasluži možnosti za preživetje in normalen razvoj.

HVALA, da vsem otrokom prinašate upanje!

 

Leta 1946 v nekdanji Jugoslaviji si trije dečki delijo šolsko klop v mestu Karlovac na Hrvaškem.

Leta 2016 otroci v Pamelapu v Gvineji v polni učilnici pridobivajo nova znanja. Namesto zvezka in svinčnika nekateri uporabljajo tablico in kredo.

Želite sami natisniti prijavnico?

S pritiskom na gum boste natisnili prijavnico, katero nato v celoti izpolnite, zložite, po želji zlepite in oddajte v najbližji nabiralnik. Poštnina je plačana.


Natisni prijavnico